Følg sejlervennerne på tur med ny App

Dansk Sejlunions nye applikation “Tursejler” gør det nemt at finde nærmeste havn, se hvilke faciliteter havnen udbyder, priser, kontaktinformation samt kort over havnen.

Når applikationen åbnes, og man første gang giver den tilladelse til at bruge sin position, vil man hurtigt få et overblik på et kort over de nærmeste havne. Her kan man trykke på den enkelte havn, markeret med en mørkeblå dråbe, og få flere informationer.

Informationer om havnen

Havneoversigten er sat overskueligt op med beskrivelse af faciliteterne som toilet/bad, benzin/diesel, el, indkøb, kran, internet og slæbested. Om havnen har de enkelte faciliteter eller ej markeres med grøn og rød. Herudover vises priserne for at ligge i havnen samt søkort med vanddybderne udenfor og i havnen. Kortet er desværre meget enkelt og kunne godt bruge nogle flere informationer om placering af havnekontor etc. Ønsker man at se et foto af havnen fra oven kan man på den første oversigt zoome helt ind og herefter ved den højre knap i menuen vælge satellitfoto.

Vælger man ”fyrtårnet” i menuen får man en listeoversigt over de nærmeste havne med distance dertil i sømil. Her kan man også vælge en alfabetisk oversigt.

Følg dine sejlervenner
Når den midterste knap i menuen nederst aktiveres sender man sin aktuelle position, som så kan ses af sejlervennerne. Inden da bliver man bedt om at oprette et unikt ID der så kan sendes til vennerne via email. For at følge dem indtastes deres ID under Venner-oversigten. Vennerne vises på kortet, som et grønt ikon med et lille sejlskib.

Ens position registreres kun når man aktivt sender den – dermed slipper man for at være overvåget konstant og at mobilen tappes for strøm.

Konklusion
Tursejler er en ganske anvendelig applikation for sejlere der ønsker en enkelt havnelods med de mest nødvendige oplysninger. At kunne følge sine sejlervenner undervejs er en sjov gimmick der giver god underholdning på sommerturen.

Applikationen er udstyret med reklamer og derfor også gratis. Den kan hentes i App Store til iPhone her. Tursejler udkommer også til Android-telefoner i løbet af 3 uger.

VIL DU VÆRE EN DEL AF FÆLLESSKABET?

© Copyright Skive Sejlklub 2022