HomeSkive SejlklubHistorie

Skive sejlklub har en historie, der rækker tilbage til 1933. Man kan se på de to luftbilleder til højre, hvor klubben var, og hvordan Skive havn så ud. Der lå 13 både ved broen, da foreningen blev stiftet på Poul Pedersens bådebyggeri den 17.9.1933.
https://skivesejlklub.dk/wp-content/uploads/2019/03/Skive-sejlklub-1936.jpg

FRA JOLLEBRO TIL MARITIM DRØM
SSJ GENNEM TIDERNE

I anledning af Skive sejlklubs fødselsdag i 1993 udgav SSJ-medlem Ernst L. W. Møller et hæfte med titlen Skive sejlklub gennem 60 år. Den lille bog havde et oplag på 650 eksemplarer og er for længst udsolgt. Vi har valgt at lægge uddrag af Ernst L. W. Møllers udgivelse her på siden, fordi mange nutidige medlemmer sikkert ikke kender noget til klubbens fortid.

Uddragene giver et billede af klubbens liv gennem tiden, men er ingenlunde repræsentative.
https://skivesejlklub.dk/wp-content/uploads/2019/03/Historie-Nørgaard-Pedersen.png

NØRGAARD PEDERSEN

Læs her, hvad Nørgaard Pedersen skrev 1943 i anledning af SSJ’s 10års jubilæum.

https://skivesejlklub.dk/wp-content/uploads/2019/03/Historie-kragejollen-Snarken.png

KRAGEJOLLEN SNARKEN

Læs her, om kragejollen Snarken, som blev foreningens skoleskib i 1943 og 10 år frem.

https://skivesejlklub.dk/wp-content/uploads/2019/03/Historie-optimisterne.png

OPTIMISTERNE

Læs her, hvordan optimisterne holdt indtog i sejlklubben.

https://skivesejlklub.dk/wp-content/uploads/2019/03/Historie-Carlo-Jansson.png

CARLO JANSSON (JAS)

Læs her, hvad Carlo Jansson (Jas) fortalte på sladrebænken i 1963 og 1993. Jas var medlem af klubben fra 1934 til sin død i 2009.

1933-2019
HVAD LÆRER MAN AF KLUBBENS HISTORIE?

Fortiden siger noget om, hvem vi er og hvorfor klubben findes. Historien fortæller først og fremmest noget om mennesker, der kan skabe noget, uden at lovgiveren eller en privat virksomhed har taget initiativ til det. Historien beskriver et aktivt civilsamfund.
https://skivesejlklub.dk/wp-content/uploads/2019/03/Optimister-1960-600-x-573.jpg

Man hører noget om engagerede folk, men læsningen efterlader også indtrykket af, at det er forholdsmæssig få personer, der drev udviklingen fremad. Et kig i listen over vigtige bestyrelsesmedlemmer viser, at nogle få sad ganske længe eller gentagne gange på posterne. De var klubbens helte, som holdt liv i foreningen igennem alle årtier. Nogle af dem var fremragende kapsejlere eller navigatører. Gad vidst, om der også fandtes skurke i sejlklubben. Hvis ja, så nævner Ernst Møller dem ikke.

Klubbens historie ser i det hele taget meget fredeligt ud, sikkert mere fredeligt end den i virkeligheden var. Ikke engang verdenskrigen, der ødelagde det meste af Europa, efterlod synlige spor på Skive Fjord. Medlemmerne købte nye både i 40erne og sejlede kapsejladser, som om intet var hændt.

Sommetider opdager man aktuelle debatemner med de samme argumenter, som vi bruger nu til dags. Læs bare diskussionen om klubbåden Snarken eller historien om de hjemmebyggede optimister og Safirer. Sejlads behøver ikke at være dyr, lød budskabet allerede i 40erne.

Mangler der noget? Og det gør det vel… Så mail tekster og billeder ind her.

VIL DU VÆRE EN DEL AF FÆLLESSKABET?